pecsétes és bélyeges téglák tárháza

Fontos információk

1. Ez nem kereskedelmi oldal!

Bár azt mondják "van az a pénz..." Ha valakinek megtetszik valamelyik tégla, e-mailben jelezze, és ha van belőle plusz darab, akkor lehet szó...   Leginkább cseréről!

2. A pecsetestegla.hu weboldalnak nincs köze semmilyen szervezethez, egyesülethez!

A weboldalt magánszemély hozta létre és működteti!

Aki úgy gondolja, hogy hozzájárulna a weboldal működéséhez, az a 11773030-04531847 OTP bankszámlára utalással ezt megteheti.

 

3. Magyarország abban a speciális helytetben van, hogy önmagával határos! Így fontos megkülönböztetni származási (gyártási) helyet és lelőhelyet. De lengyel ill. ukrán tégláknál, cseh ill. osztrák tégláknál... ugyanúgy különbözhet a származási és lelőhely!

Mivel a történelmi ismeretek hiányában a Szlovák köztársaság több gyűjtője is jelezte, hogy Magyarország csak 2012 óta létezik, így a történelmi hitelesség miatt minden lelőhely-információnál törlöm az eddig tévesen odaírt "Szlovákia" megnevezést, mivel - ha már egyesek ragaszkodnak a hivatalos megnevezéshez - ilyen ország, hogy "Szlovákia", nem létezik!

4. A weboldalon az alábbi gyűjtők téglái láthatóak:

Kincses László 10.000 darabos téglagyűjteménye szerepel Óbuda-Békásmegyer települési értéktárának nyilvántartásában. Határozat: 1/2020. https://obuda.hu/kultura-szabadido/telepulesi-ertektar-nyilvantartas/

Bánlaki Zsolt (nemzetközi gyűjtő)

Novotny Béla téglagyűjteménye szerepel Okorvölgy települési értéktárának nyilvántartásában. Határozat: 1/2020., és Baranya vármegye értéktárában (2023)

Dencs István téglagyűjteménye szerepel Kőröshegy települési értéktárának nyilvántartásában. Határozat: 1/2021.

Koczó Sándor (Kenderesi gyűjtő)

Szoboszlai Szabolcs (Hajdúszoboszlói gyűjtő)

Sajtos Ferenc (Hajdúböszörményi gyűjtő)

Hammersmidt Tibor (Párkányi gyűjtő)

Csitár István (Bólyi gyűjtő)

Sági Csaba (Szolnoki gyűjtő)

Koncz Tamás (Jászberényi gyűjtő)

Kovács Zsolt (Győrszemerei gyűjtő)

Jakó Ferenc (Derecskei gyűjtő)

Balikó Tamás (Sárvári gyűjtő)

Gellér János (Őcsényi gyűjtő)

Dányi István (Tiszaburai gyűjtő)

Juhász Gyula (Párkányi gyűjtő)

1-1 gyűjtő tégláira a téglakeresőben a név (vagy annak egy része) beírásával, a "Tégla tulajdonosa" megjelölésével, rá lehet keresni.